Hälsoläget

Ögonlysning 2021


Uppdaterat 2021.10.26

Föranmälan till ögonlysning i Säffle, lördag 13/11.

SÄKs Avelskommitté arrangerar ögonlysning för älghundar äldre än 15 månader i samband med BÄKs utställning i Säffle.

Svenska Älghundklubben står för kostnaden så ögonlysningen är avgiftsfri för dig som hundägare.
I samband med ögonlysningen kan det även komma tas ett blodprov på hunden för att samla in material till den blodbank som behövs till PRA-projektet.

Ögonlysningen öppnar kl. 10.00 och är Drop-in men för vår planering ser vi gärna att hundarna föranmäls. Du som anmäler kan få ett meddelande med preliminär lysningstid.

Äldre hundar kommer att prioriteras i händelse av för stor tillströmning av intresserade, likaså släktingar till de hundar som är intressant för PRA-projektet. Detta kommer i så fall att meddelas.

 


Föranmälan till ögonlysning i Rättvik, lördag 14/8.

Även i år kommer SÄKs Avelskommitté arrangera ögonlysning för älghundar äldre än 15 månader. I samband med detta kan det även komma tas ett blodprov på hunden för att samla in material till den blodbank som behövs till PRA-projektet.

Svenska Älghundklubben står för kostnaden så ögonlysningen är avgiftsfri för dig som hundägare. Men i dessa pandemitider och för planeringens skull ser vi gärna att ni föranmäler er hund och det kan ni göra här nedan. Det kommer även finnas möjlighet att anmäla direkt till sekretariatet på utställningen.

Äldre hundar kommer att prioriteras i händelse av för stor tillströmning av intresserade, likaså släktingar till de hundar som är intressant för PRA-projektet. Det kommer att meddelas i så fall.